Appelazijn is een geweldig product voor de gezondheid van je haar. Het product helpt om de pH-waarde van je hoofdhuid in balans te brengen, de aanmaak van oliën te reguleren en pluizig haar onder controle te houden, waardoor je haar meer glans krijgt.

MAAR DAT STINKT TOCH?
Hoewel de geur van appelazijn nu niet bepaald aangenaam is, verdwijnt deze zodra je haar is opgedroogd.

Ingrediënten
125 ml appelazijn
375 ml water
1 spuitfles

HOE?
Meng de appelazijn met het water en giet dit mengsel over in de spuitfles. Verdeel dit mengsel vervolgens grondig over je vochtige haar.

MASKER VAN BANAAN, OLIE EN HONING
Dit masker is de perfecte manier om je haar te voeden en de negatieve gevolgen van blootstelling aan hittebronnen, zoals een föhn, stijl- of krultang, te verminderen.

Door een rijpe banaan te combineren met wat olijfolie en een beetje honing krijg je een product dat rijk is aan vitamines, mineralen en antioxidanten. Je zult meteen verschil zien.

Ingrediënten
1 rijpe banaan
2 eetlepels olijfolie
1 eetlepel honing

HOE?
Prak in een kom de banaan en roer hier vervolgens de olijfolie en honing doorheen. Wanneer je een homogene pasta hebt gemaakt, verdeel je deze over je hele haar en laat je de pasta dertig tot veertig minuten zijn werk doen. Vervolgens was je je haar zoals gewoonlijk.

15 ANDERE TIPS

WASSEN
1 - Als je gaat douchen, zet de temperatuur dan niet te heet. Heet water maakt je haar droger en zorgt voor pluis
2 - Spoel je haar, na het wassen, na met koud water. Even de tandjes op elkaar, maar hierdoor sluiten je haarschubben. Net als bij een conditioner, maakt dat je haar glad.
3 - Gebruik na een haarmasker ook nog een conditioner. Een haarmasker opent de haarschubben en brengt hierdoor de verzorging aan in je haar. Breng daarna de conditioner aan, zodat de haarschubben zich weer sluiten waardoor je haar weer gladder wordt.
4 - Gebruik een hydraterende shampoo + conditioner om de vochtbalans in je haar te herstellen.

DROGEN
5 - Droog je haar met een microvezel handdoek. Door het hoge absorptievermogen is je haar sneller droog, hoef je deze niet hard door je haar te wrijven en ontstaat er ook minder pluis.
6 - Droog je haar niet wild met een handdoek, maar knijp het voorzichtig uit, dep het zachtjes droog en wikkel eventueel de handdoek om je haar.
7 - Ga NIET met nat haar slapen. Nat haar is sowieso kwetsbaar en breekt sneller dan droog haar.

STYLEN
8 - Kunststof haarborstels zijn vaak statisch geladen en maken je haar pluizig. Gebruik daarom een houten borstel om je haar te borstelen.
9 - Spray wat haarlak op je haar (of borstel) voordat je gaat borstelen. De haarlak houdt de losse haren ietwat op zijn plek zodat pluis en statisch haar tot een minimum beperkt blijft.
10 - Probeer hitte styling tools als de föhn, stijltang en krultang te vermijden. De hitte droogt je haar uit.
11 - Toch de föhn gebruiken? Breng dan sowieso een thermische bescherming aan in je haar (olie), droog je haar met een lage warmtestand, houd je hoofd overeind (en dus NIET voorover) en kies voor een föhn met ionische werking.
12 - Wil je de stijltang gebruiken? Breng dan sowieso een thermische bescherming aan in je haar, steil je haar met een zo laag mogelijke temperatuur en kies voor een stijltang met keramische platen. Deze hebben een ionische werking, maken je haar glad en versnellen het straightening proces.


NA HET SLAPEN
13 - Slaap niet met je haar los, maar voeg het samen in bijvoorbeeld een paardenstaart, een knot of vlecht. Je haar kan zo niet veel kanten op en krijgt dus geen mogelijkheid om te pluizen.
14 - Overweeg om te slapen op een kussensloop van zijde of satijn. Langs deze stoffen schuurt je haar veel minder dan bijvoorbeeld katoen.

Is de lucht vochtig met kans op regen?
15 - Overweeg dan je haar samen te binden in plaats van het los te dragen. De luchtvochtigheid maakt je haar pluizig en door het vast te dragen verklein je de impact van pluizend haar.

Fri, 11 January

Niet elk kapsel past bij iedere gezichtsvorm. Wil je het beste in jezelf naar boven halen? Lees dan verder. Eerst is het belangrijk om te weten, welke vorm jouw gezicht heeft.

Hoe dat je dat?

Zorg ervoor dat al het haar uit je gezicht is. Bind het strak vast of doe een diadeem of haarband in. Ga eens voor de spiegel staan en kijk naar de contouren van je gezicht. Is het niet meteen duidelijk? Pak een oogpotlood en teken dun de lijnen van je gezicht op de spiegel. Kijk van een afstand naar de lijnen op de spiegel en bepaal zo de vorm van je gezicht.

Fri, 25 May

Steeds meer mensen zijn op zoek naar haarverzorgingsproducten zonder parabenen, sulfaten en siliconen. Wat zijn deze toevoegingen eigenlijk? Zijn ze echt zo schadelijk als we denken? En werkt een shampoo of conditioner zonder parabenen, sulfaten en siliconen, net zo goed als een gewone shampoo?

KORT MAAR KRACHTIG
is niet te doen met dit onderwerp. Wel hoop ik je een stuk helderheid te geven, over de ondoorzichtige ingrediëntenwereld in de (haar)cosmetica. Eigenlijk wel een beetje te vergelijken met onze voeding. Want als het ene er niet in zit, wat zit er dan eigenlijk wel in? Want helaas, een product waar op staat dat het vrij is parabenen en sulfaten, kan toch betekenen dat het niet vrij is van slechte alternatieve ingrediënten.

Tue, 24 April

Helaas..roos uit zich niet in schattig gekleurde rozenblaadje die elegant op je schouders vallen.. maar gelukkig is wel iets tegen te doen.

Mon, 23 April

Zeker als je last hebt van vet haar, droog haar, jeuk, eczeem. Of als je babyshampoo in je badkamer hebt staan..

Sommige shampoos geven op de verpakking aan dat ze pH-neutraal zijn. Dat klinkt goed, maar wat betekent dat precies?

Lees verder>>

Tue, 06 March

HET ANTWOORD IS BEST LASTIG 

Als er tekenen zijn van stress of beschadiging, dan gaat het waarschijnlijk om afgebroken haar. Bijvoorbeeld als het haar in een nauwsluitende paardenstaart wordt gedragen. En je ziet korte haartjes verschijnen bij het voorhoofd en de slapen.

Lees verder>>

Sat, 03 March

Een knetterend geluid, haar dat recht omhoog gaat staan. In de winter ontkom je er bijna niet aan omdat de lucht een stuk droger is. Vooral mensen met slag, kroes of krullen hebben een grotere kans op pluishaar, omdat deze haarstructuren van nature wat droger zijn.

Vet haar ontstaat door een te hoge talgproductie. Talg wordt geproduceerd in de talgkliertjes en vindt langs het haarzakje zijn weg naar je hoofdhuid. De hoeveelheid talgvet dat op je hoofdhuid terechtkomt, is afhankelijk van hormonale veranderingen.

Zo hebben pubers vaker last van vettig haar, omdat ze veel hormonen aanmaken. Ook je cyclus kan van invloed zijn. Aan het einde van je menstruatie maakt je lichaam hormonen aan die voor een verhoogde productie van talg zorgen. Niet iedereen heeft daar last van, omdat de aanmaak van hormonen voor een deel erfelijk bepaald is.

Op je hoofdhuid zelf zit ook talg. Hoe warmer je hoofdhuid is, hoe sneller het talg groeit. Als je vaak je haar föhnt, is de kans op vet haar dus groter. Andere factoren die een rol spelen zijn bijvoorbeeld de zon, de sauna, zweten en te krachtig masseren.

10 TIPS DIE JE GAAN HELPEN.

Lees verder>>

Fri, 23 February

Een knetterend geluid, haar dat recht omhoog gaat staan. In de winter ontkom je er bijna niet aan omdat de lucht een stuk droger is. Vooral mensen met slag, kroes of krullen hebben een grotere kans op pluishaar, omdat deze haarstructuren van nature wat droger zijn.

Lees verder>>

Sun, 18 February