Last van statisch haar?

Een knetterend geluid, haar dat recht omhoog gaat staan. In de winter ontkom je er bijna niet aan omdat de lucht een stuk droger is. Vooral mensen met slag, kroes of krullen hebben een grotere kans op pluishaar, omdat deze haarstructuren van nature wat droger zijn.


Voorkom:


1. Synthetische en wollen kleding dragen

2. Schoenen met plastic of rubberen zolen

2. Met heet water douchen

3. Plastic of metalen borstels gebruiken

4. Heet föhnen

5. Stylingproducten met alcohol gebruiken: check het etiket van je favoriete stylingproduct


Doet dit vooral wel:


1. Shampoo & conditioner voor droog haar

Gebruik een shampoo voor droog haar en breng na het wassen een (leave-in) conditioner aan in de punten van je haar.

2. Haarlak
Kam je haar niet te veel en als je het toch graag wilt kammen of doorborstelen, spray dan een beetje haarlak op de borstel. Extra eigenwijze plukjes, tem je door haarlak op je hand te spuiten en hiermee de plukken glad te strijken. Draag je in de winter graag een muts? Spray dan ook wat haarlak in de binnenkant.

3. Leg een laagje om je haar
Je voorkomt pluizig haar het beste als er geen vocht in je haar penetreert. Dit doe je  door een laagje om je haren te leggen: met een serum, leave-in conditioner of een anti-frizz product.

4. Föhnen
Probeer je haren zo veel mogelijk aan de lucht te drogen of gebruik de ‘koele stand’ op je föhn.

5. Droogtrommeldoekjes

Er zijn doekjes die je in de droger doet, om te zorgen dat je was lekker ruikt en antistatisch wordt. Deze doekjes kun je ook voor je haar gebruiken.  Wrijf een doekje over je hoofd, van haarwortel tot uiteindes. En wrijf het ook eens over je hoofdkussen. Het ruikt nog lekker ook.

6. Wax
Een beetje olie of wax helpt om je springerige haardos in bedwang te houden.

7. Handcrème

Mocht je handcrème bij je hebben, verdeel dan wat over je handen tot het bijna is ingetrokken. Ga daarna met je handen door je haar en alle haren zitten weer op hun plek.

8. Leave-in conditioner
Ook handig om in je handtas te hebben. Doe een beetje leave-in conditioner in een spuitbusje, eventueel beetje water erbij, even schudden en klaar.  Als je haar statisch is, spray je een beetje op je lokken. Of eerst in je handen en dan even door je lokken kammen met je vingers.


Heb je zelf nog andere handige tips?  Laat het me weten.

Groetjes, Annette