WELK KAPSEL PAST BIJ JOUW GEZICHT?

ROND

Kies voor een kapsel dat ONDER je kin valt. Half lang of lang haar, bij voorkeur met wat slag, in laagjes geknipt is een aanrader. Volume bovenop je hoofd maakt je gezicht ook minder rond. En vergeet je oren niet te bedekken, ook als je een kort kapsel hebt. Langere plukjes bij je oren doen wonderen. Een kapsel dat uitwaaiert naar buiten en een lagere scheiding aan de zijkant, staan jou ook mooi.

WIL JE JE GEZICHT LANGER LATEN LIJKEN?

Ga dan voor een hoge staart, boven op je hoofd. Kies liever niet voor een kapsel dat heel kort of rond geknipt is. Recht afgeknipte kapsels en kapsels met volume bij je oren maken je gezicht vaak nog boller. Probeer zo min mogelijk haar in je gezicht te leggen, want dan vallen bollere wangen juist meer op.

LANGWERPIG

Heb je een smal en langwerpig gezicht, kies dan voor een kort of halflang kapsel. Een kapsel met laagjes of een ‘boller kapsel geeft het idee van breedte, waardoor je gezicht korter lijkt. Wil je graag íets langer haar? Dan zorgen slag of krullen ervoor, dat je gezicht ‘zachter’ wordt. Doe bij langer haar, een kant achter je oor. Hierdoor lijkt je gezicht iets breder. Draag bijvoorbeeld oorbellen om dit effect te vergroten.Wil je een staart maken of het opsteken? Zorg er dan voor dat je de scheiding aan een zijkant maakt en niet in het midden.

VIERKANT

Bij een vierkante gezichtsvorm k un je het best kiezen voor een kapsel met laagjes of haar dat om je gezicht valt. Lang haar dat vanaf jouw kaaklijn wordt opgeknipt, is ook erg geschikt. Heb jij een pony? Maak hem dan niet te recht en te dik. Ga voor een schuine pony of laat hem speels in plukjes knippen. Wist je dat een hoge staart, hoge knot of iets langer bobkapsel, dat van voor wat langer is dan van achteren, jou ook heel mooi staat?

Liever niet: een boblijn korter dan of op kinlengte. Vermijd de rechtgeknipte pony, hierdoor lijkt je gezicht namelijk nog vierkanter.

HARTVORMIG

Prachtig, jouw jukbeenderen en ogen trekken alle aandacht. Wat je moet doen? Jouw gezicht meer breedte geven bij je kin, zodat de vorm van je gezicht ovaal gaat lijken.

Een kapsel op kinlengte of iets langer past perfect bij jouw gezicht. Een coupe die bovenaan smal is en steeds wijder uitloopt (onder de kin) kun jij ook goed hebben. Wil je kort haar? Hou dan de laagjes op je hoofd wat langer.

Fan van een pony? Laat ‘m dan wel naar de zijkant vallen. Een recht afgeknipte pony en kapsels die de aandacht leggen op de bovenkant van je gezicht, zorgen dat de onderkant van je gezicht nóg smaller lijkt.

DIAMAND/PEER

Jouw gezicht is breder bij je kaken dan bij je voorhoofd. Om de bovenkant wat breder te laten lijken, kies je voor een lage scheiding. Een kapsel dat je voorhoofd vrijhoudt, met een lok opzij bijvoorbeeld, leidt de aandacht af van de onderkant van je gezicht.

Doen: kapsels met volume aan de bovenste helft van de zijkant van je hoofd om de brede onderkant te compenseren. Ook staan lange of half lange kapsels met een slag jou heel goed, omdat ze de breedte van je kaken verdoezelen.

Een wat langer bobkapsel, tot iets over je kaaklijn staat ook mooi. De scherpe kaaklijnen worden zo iets verzacht. Tip: iets in laagjes doet het nóg beter dan recht afgeknipt.

Beter niet doen: je haar achter je oren doen, kapsels kiezen die eindigen op je kaaklijn, een rechte middenscheiding en kapsels die te wijd uitlopen en die de driehoekige gezichtsvorm benadrukken. Onthoud: hoe meer je je haar aan de zijkanten straktrekt, hoe breder je kaken lijken.

OVAAL

Jij hebt het meest ideale gezicht om een kapsel te kiezen. Bij jouw gezichtsvorm past vrijwel alles. Een kapsel dat het haar uit je gezicht houdt, is de meest optimale optie. Zo komt de vorm van je gezicht mooi uit. Kies liever niet voor een kapsel met korte lagen boven op je hoofd of voor een kapsel waarbij er veel haar in je gezicht valt.