LAST VAN PLUIZIG HAAR? VEEL TIPS


Appelazijn is een geweldig product voor de gezondheid van je haar. Het product helpt om de pH-waarde van je hoofdhuid in balans te brengen, de aanmaak van oliën te reguleren en pluizig haar onder controle te houden, waardoor je haar meer glans krijgt.

MAAR DAT STINKT TOCH?
Hoewel de geur van appelazijn nu niet bepaald aangenaam is, verdwijnt deze zodra je haar is opgedroogd.

Ingrediënten
125 ml appelazijn
375 ml water
1 spuitfles

HOE?
Meng de appelazijn met het water en giet dit mengsel over in de spuitfles. Verdeel dit mengsel vervolgens grondig over je vochtige haar.

MASKER VAN BANAAN, OLIE EN HONING
Dit masker is de perfecte manier om je haar te voeden en de negatieve gevolgen van blootstelling aan hittebronnen, zoals een föhn, stijl- of krultang, te verminderen.

Door een rijpe banaan te combineren met wat olijfolie en een beetje honing krijg je een product dat rijk is aan vitamines, mineralen en antioxidanten. Je zult meteen verschil zien.

Ingrediënten
1 rijpe banaan
2 eetlepels olijfolie
1 eetlepel honing

HOE?
Prak in een kom de banaan en roer hier vervolgens de olijfolie en honing doorheen. Wanneer je een homogene pasta hebt gemaakt, verdeel je deze over je hele haar en laat je de pasta dertig tot veertig minuten zijn werk doen. Vervolgens was je je haar zoals gewoonlijk.

15 ANDERE TIPS

WASSEN
1 - Als je gaat douchen, zet de temperatuur dan niet te heet. Heet water maakt je haar droger en zorgt voor pluis
2 - Spoel je haar, na het wassen, na met koud water. Even de tandjes op elkaar, maar hierdoor sluiten je haarschubben. Net als bij een conditioner, maakt dat je haar glad.
3 - Gebruik na een haarmasker ook nog een conditioner. Een haarmasker opent de haarschubben en brengt hierdoor de verzorging aan in je haar. Breng daarna de conditioner aan, zodat de haarschubben zich weer sluiten waardoor je haar weer gladder wordt.
4 - Gebruik een hydraterende shampoo + conditioner om de vochtbalans in je haar te herstellen.

DROGEN
5 - Droog je haar met een microvezel handdoek. Door het hoge absorptievermogen is je haar sneller droog, hoef je deze niet hard door je haar te wrijven en ontstaat er ook minder pluis.
6 - Droog je haar niet wild met een handdoek, maar knijp het voorzichtig uit, dep het zachtjes droog en wikkel eventueel de handdoek om je haar.
7 - Ga NIET met nat haar slapen. Nat haar is sowieso kwetsbaar en breekt sneller dan droog haar.

STYLEN
8 - Kunststof haarborstels zijn vaak statisch geladen en maken je haar pluizig. Gebruik daarom een houten borstel om je haar te borstelen.
9 - Spray wat haarlak op je haar (of borstel) voordat je gaat borstelen. De haarlak houdt de losse haren ietwat op zijn plek zodat pluis en statisch haar tot een minimum beperkt blijft.
10 - Probeer hitte styling tools als de föhn, stijltang en krultang te vermijden. De hitte droogt je haar uit.
11 - Toch de föhn gebruiken? Breng dan sowieso een thermische bescherming aan in je haar (olie), droog je haar met een lage warmtestand, houd je hoofd overeind (en dus NIET voorover) en kies voor een föhn met ionische werking.
12 - Wil je de stijltang gebruiken? Breng dan sowieso een thermische bescherming aan in je haar, steil je haar met een zo laag mogelijke temperatuur en kies voor een stijltang met keramische platen. Deze hebben een ionische werking, maken je haar glad en versnellen het straightening proces.


NA HET SLAPEN
13 - Slaap niet met je haar los, maar voeg het samen in bijvoorbeeld een paardenstaart, een knot of vlecht. Je haar kan zo niet veel kanten op en krijgt dus geen mogelijkheid om te pluizen.
14 - Overweeg om te slapen op een kussensloop van zijde of satijn. Langs deze stoffen schuurt je haar veel minder dan bijvoorbeeld katoen.

Is de lucht vochtig met kans op regen?
15 - Overweeg dan je haar samen te binden in plaats van het los te dragen. De luchtvochtigheid maakt je haar pluizig en door het vast te dragen verklein je de impact van pluizend haar.